Nowa karta menu zawitała na dobre! Wraz z pierwszymi promieniami słonecznymi, wraz z pierwszym ćwierkaniem za oknem wjechały do naszej karty świeże i lokalne produkty inspirowane oczywiście tradycją.
Tym razem pokusiliśmy się o tradycyjne dania kuchni gdańskiej, które do lamusa. Zapomniane, ale przez nas odświeżone np. krem z raków czy też krem z kiszonej kapusty. Jednakże nasz standardowy staropolski żur pozostaje bez zmian.
Co nowego w Pomelo?
Co nowego w naszej karcie w Pomelo? Odświeżyliśmy większość pozycji lub zmieniliśmy ich składniki. Pojawia się więcej dań na bazie warzyw, bo wiemy jak ważna jest zdrowa dieta, lecz dla mięsożerców wprowadzamy pięknego soczystego steka!!
Na przystawki polecamy gdańskiego śledzia wyróżnionego w karcie tą właśnie nazwą. Obok niego pojawia się tradycyjna wątróbka na fasoli Piękny Jaś z oczywistymi dodatkami jak jabłko i śmietana lecz z jeżyną i dżemem z cebuli. Nasze brzuszki pocieszy również nowoczesne wydanie Klusek śląskich bo na hummusie z ogórkami Wujka Staszka.
W naszej karcie na pewno pozostaje Fish & Chips lecz nadaliśmy mu tradycyjnego charakteru. Skuszeni pracochłonną tradycją i brakiem Waszego czasu, serwujemy tym razem Gołąbki z pręgą wołową w kapuście włoskiej oraz Podlaskie Zaguby faszerowane wędzonym twarogiem. Dla Vegan polecamy tym razem Pory z ciecierzycą, fasolą i pesto koperkowym.
Do wyboru do koloru 💚 Co dusza zapragnie to na pewno znajdziecie w naszej wiosennej karcie! Zapraszamy do spróbowania naszych nowych dań!
Marcin & Mateusz.
Comments